HomeJeugdwerkingJeugdwerking
Jeugdwerking Printvriendelijke versieSend by email

 Jeugdwerking : De jeugd is de toekomst van de Golfschool Gent !”

Elk jaar opnieuw eindigen we het jaar met een 800tal leden waarvan zo’n 10 % jeugdleden zijn. De meesten van deze jongens en meisjes hebben hun eerste golfstappen gezet op Golfschool Gent. Het is een kleurrijke bende bestaande uit spelers tussen 6 en 18 jaar en van alle niveaus. Er zijn er die bijna elke dag op de Golfschool komen trainen. Anderen komen maar eens om de paar weken. Allemaal ontwikkelen ze zich in "hun" sport aan hun eigen tempo en aan een intensiteit die ze zelf bepalen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn gebeten door de golfmicrobe.

Golfschool Gent heeft zijn jeugdbeleid zo opgebouwd dat alle jeugdleden kunnen uitgroeien tot volwaardige golfspelers. Zo worden deze jongeren op een recreatieve, veilige en maatschappelijk verantwoorde manier in contact gebracht met de golfsport.

Wij proberen elke jeugdspeler een passend programma aan te bieden. Zo zijn er 3-daagse stages tijdens de vakantieperioden open voor de beginnende en gevorderde speler. Tijdens de lente en de herfst organiseren we lessenreeksen op woensdagmiddag en zaterdagochtend. En dit alles aan zeer democratische prijzen.

Onze beide pro’s, Mario en Michiel, die instaan voor deze stages en lessenreeksen zijn uiteraard ook beschikbaar voor individuele lessen. Zij zorgen er voor dat alle spelers vertrouwd geraken met de basistechnieken van de golfsport of begeleiden hen in de meer competitieve golfsport. Tijdens alle groepsactiviteiten worden de golf-technische aspecten zoals swing, putting, chipping, enz., en gedragsregels, respect en etiquette aangeleerd. Het belang van een degelijke opwarming, het nut van gezonde voeding en de gevaren van doping komen ook aan bod. Voor beginners worden aangepaste clubs ter beschikking gesteld. Vanaf dit jaar hebben de pro’s ook de indoorgolf tot hun beschikking.

Het voorbereiden op en het behalen van het GVB (golfvaardigheidsbewijs), alsook het vergroten van de terreinervaring gebeurt tijdens de stages, lessenreeksen en jeugdwedstrijden georganiseerd op ons eigen 9-holes terrein. Enkele jaren geleden zijn we gestart met 4 thuiswedstrijden en 4 jeugd-GVB’s. Door het succes ervan hebben we het aantal dit jaar opgetrokken naar 6. De wedstrijden zijn nu ook opengesteld voor spelertjes die hun baanpermissie hebben behaald. Dit geeft hen de mogelijkheid om ervaring op de baan op te doen en om hun GVB te behalen tijdens één van deze wedstrijden. De specifieke jeugd-GVB’s blijven natuurlijk ook bestaan. Geen stress dus om met “grote” mensen te moeten samenspelen tijdens de eerste echte terreinervaringen.

Met de “Jeugdcup” hebben we een eigen jeugdkampioenschap gespreid over de 6 wedstrijden gespeeld op ons eigen terrein. De beste spelers over deze  wedstrijden (brut en net) gaan met leuke prijzen naar huis. Foto’s te vinden op onze facebook-pagina.

Onder begeleiding van de jeugdcommissie kunnen de jonge spelers ook deelnemen aan officiële “Qualifying”-wedstrijden ingericht door de Golfschool. Dit zijn wedstrijden op andere terreinen waaronder L’Empereur en Lille Métropole. Er kan ook worden deelgenomen aan wedstrijden van de verschillende Belgische Federatie’s (VVG, AFG, KBGF). Dankzij deze wedstrijden komen onze jeugdspelers in contact met spelers van andere clubs en leren ze om te gaan met het competitieve element binnen de golfsport. Door deelname aan deze wedstrijden dragen ze ook bij aan de uitstraling van onze Golfschool.

Voor het nieuwe seizoen zijn er voor de eerste keer enkele spelers geselecteerd door de VVG. Zij volgen dit jaar, samen met spelertjes van andere clubs een trainingsprogramma gegeven door pro’s van de VVG.

Tot slot biedt Golfschool Gent de jeugd een zeer voordelig lidmaatschap aan voor €115 (tot 13j) en €230 (13-21j), dat niet gekoppeld is aan een ouderlidmaatschap.

Kortom: golf draagt bij tot de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van onze jonge mensen. En wie weet is een van hen (misschien jij wel ) de volgende Thomas Pieters of Nicolas Colsaerts en kan er dan later gezegd worden: … het begon allemaal op Golfschool Gent.

Jongens en meisjes .... Schrijf jullie in, word lid van ons fantastisch Juniorteam en ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten!

Jongens en Meisjes ..Schrijf jullie in en word lid van ons fantastisch junior team!

                                                                                         
Jan de Mulder, Voorzitter Jeugdcommissie